Könyvjelzőim

A regisztrált és bejelentkezett felhasználók itt férhetnek hozzá a korábban könyvjelzővel megjelölt hírekhez.

Ha ön is szeretné figyelemmel kísérni számítógépén és okostelefonján a közbeszerzésekkel kapcsolatos híreket, változásokat, nincs más dolga, mint regisztrálni.

Szeretnék Regisztrálni Mégsem

(FX)

Az Internet Explorer Ön által használt változatát
a Közbeszerzési Hatóság portálja nem támogatja.

Kérjük töltse le az alábbi böngészők friss verzióját.


Internet Explorer Internet Explorer Letöltés Google Chrome Google Chrome Letöltés Mozilla Firefox Mozilla Firefox Letöltés Safari Safari Letöltés Opera Opera Letöltés

Your browser is no longer supported.

Please download a modern browser from above.

vissza a lap
tetejére

Részletes keresés az egyes témakörökben

← vissza

A közbeszerzések szabályrendszere

2014.04.07.

A közbeszerzéseket a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény (Kbt.) átfogóan szabályozza. E jogszabály határozza meg, hogy mely szervezetek milyen beszerzéseik során kötelesek közbeszerzési eljárást lefolytatni, továbbá azt is, hogy mikor milyen típusú közbeszerzési eljárás alkalmazható.

A jogszabály ezen túlmenően a közbeszerzések ellenőrzésével, illetve a jogorvoslattal, a Közbeszerzési Hatóság feladat- és hatáskörével, valamint a közbeszerzési eljárás alapján megkötött szerződések teljesítésével és módosításával kapcsolatosan is tartalmaz rendelkezéseket.

A Kbt. felhatalmazása alapján ugyanakkor számos végrehajtási rendelet született; e jogszabályok a Kbt. részletszabályait, valamint speciális beszerzési szabályokat tartalmaznak.

A Közbeszerzési Hatóság a közbeszerzési jogalkalmazók munkájának megkönnyítése érdekében a hatályos, valamint a 2012. január 1-ig hatályban volt közbeszerzési törvényt és valamennyi, a Kbt. 182.§-ában foglalt felhatalmazáson alapuló jogszabály mindenkor hatályos szövegét elérhetővé tette a „Közbeszerzési törvény és kapcsolódó jogszabályok” almenüpont alatt, a hatályos közbeszerzési hirdetményminták pedig letölthető formában a „Hirdetményminták” almenüpontban találhatóak meg.

Fentieken túl a Közbeszerzési Hatóságának Titkársága rendre elkészíti a Kbt. azon változatát, amelyben a változásokat félkövér betűtípussal is kiemeli (felhívjuk a figyelmet ugyanakkor arra, hogy ezek a – főoldalról közvetlenül letölthető – jogszabályszövegek nem tekinthetőek hivatalosnak).

Az egyéb – esetlegesen közbeszerzési vonatkozású – jogszabályok tekintetében a jogalkalmazók figyelmébe ajánljuk, hogy valamennyi hatályos jogszabály elérhető ezen a webcímen.