Könyvjelzőim

A regisztrált és bejelentkezett felhasználók itt férhetnek hozzá a korábban könyvjelzővel megjelölt hírekhez.

Ha ön is szeretné figyelemmel kísérni számítógépén és okostelefonján a közbeszerzésekkel kapcsolatos híreket, változásokat, nincs más dolga, mint regisztrálni.

Szeretnék Regisztrálni Mégsem

(FX)

Az Internet Explorer Ön által használt változatát
a Közbeszerzési Hatóság portálja nem támogatja.

Kérjük töltse le az alábbi böngészők friss verzióját.


Internet Explorer Internet Explorer Letöltés Google Chrome Google Chrome Letöltés Mozilla Firefox Mozilla Firefox Letöltés Safari Safari Letöltés Opera Opera Letöltés

Your browser is no longer supported.

Please download a modern browser from above.

vissza a lap
tetejére

Részletes keresés az egyes témakörökben

← vissza

OECD-tanulmányok

2015.04.16.

OECD – Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet [Organisation for Economic Co-operation and Development]

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet - ahol 34 demokrácia kormányzata dolgozik együtt - olyan egyedülálló fórum, amely elsősorban az állami, közigazgatási fejlesztések területén, a jogi keretek megfelelő kialakításában kíván segítséget nyújtani partnereinek.

Az elmúlt években az OECD gondozásában számos olyan korrupcióval, illetve közbeszerzéssel kapcsolatos tanulmány jelent meg, amely hazánkban is szélesebb szakmai érdeklődésre tarthat számot. E tanulmányok célja, hogy független, átfogó elemzés alapján értékeljék az egyes közbeszerzési rendszereket, a korrupció elsődleges okait, és azok javításához javaslatokat dolgozzanak ki a kormányzati politika, és a közbeszerzési rendszer szereplői számára.

Annak érdekében, hogy e tanulmányok tapasztalatai minél szélesebb körben hasznosulhassanak a Hatóság néhányat lefordíttatott, és honlapján közzétett. A tanulmányok elérhetők innen:

A jobb oldalon elérhető továbbá az OECD 2012. évi ajánlása az ajánlatevők közötti összejátszás vonatkozásában. A GVH e témakörben készült 2013. évi kiadványa, illetve a GVH Versenykultúra Központjának további tájékoztató anyagai itt érhetőek el.

Az OECD 2015. évi közbeszerzési ajánlása angol nyelven itt érhető el.