Könyvjelzőim

A regisztrált és bejelentkezett felhasználók itt férhetnek hozzá a korábban könyvjelzővel megjelölt hírekhez.

Ha ön is szeretné figyelemmel kísérni számítógépén és okostelefonján a közbeszerzésekkel kapcsolatos híreket, változásokat, nincs más dolga, mint regisztrálni.

Szeretnék Regisztrálni Mégsem

(FX)

Az Internet Explorer Ön által használt változatát
a Közbeszerzési Hatóság portálja nem támogatja.

Kérjük töltse le az alábbi böngészők friss verzióját.


Internet Explorer Internet Explorer Letöltés Google Chrome Google Chrome Letöltés Mozilla Firefox Mozilla Firefox Letöltés Safari Safari Letöltés Opera Opera Letöltés

Your browser is no longer supported.

Please download a modern browser from above.

vissza a lap
tetejére

Részletes keresés az egyes témakörökben

← vissza

Csatlakozás az Etikai Kódexhez

2015.11.20.

A Közbeszerzési Etikai Kódex a közbeszerzésekre irányadó jogszabályokon túlmutató, törvényi célok és alapelvek mentén a jogszabályi rendelkezések mögé tekintő helyzeteket szabályoz.

Általánosságban rögzíti, hogy a közbeszerzési eljárások résztvevői a kölcsönös együttműködés szellemében járnak el, s közöttük a kapcsolattartás, az egymás közötti információáramlás transzparens módon történik. Részletszabályaiban többek között kimondja, hogy a közbeszerzési eljárás során felajánlott ajándék – annak értékétől függetlenül – felveti a befolyásolás, vesztegetés lehetőségét, ezért az nem fogadható el. Számos pontot kiemel továbbá a közbeszerzési eljárások előkészítésének fázisaiból, melyeket kulcsfontosságúnak tart a sikeresen és jogszerűen lezárható közbeszerzési eljárások szempontjából.

A Közbeszerzési Etikai Kódex két ponton is nevesíti az ún. irányított közbeszerzést, mint olyan magatartást, amelyet az ajánlatkérők kötelesek a Gazdasági Versenyhivatal felé jelezni. A kódexhez csatlakozó gazdasági szereplőknek vállalniuk kell a felelős ajánlattételt, illetve kötelesek tartózkodni a jogorvoslati eljárások rosszhiszemű kérelmezésétől is.

Amennyiben a Közbeszerzési Etikai Kódexet elfogadja, kérjük, hogy csatlakozási szándékát a jobb oldalról letölthető „Csatlakozási nyilatkozat” kitöltésével jelezze a Közbeszerzési Hatóság felé.

A kitöltött Csatlakozási nyilatkozatot elektronikus formában a kozbeszerzesietika (kukac) kt.hu e-mailcímre vagy papíralapon az alábbi postacímre küldhetik a Hatóság Elnökének címezve:

Rigó Csaba Balázs elnök
Közbeszerzési Hatóság
Budapest 1026
Riadó u. 5.

A Közbeszerzési Etikai Kódexre vonatkozóan az érdeklődők hétfőtől-csütörtökig 8.30-12.00, pénteken 8.30-10.00 óráig a 06-1-882-8523-as telefonszámon kérhetnek felvilágosítást.